Steel pipesDutch only

Zouden u en uw collega’s meer willen weten van termen zoals GPGPU, OpenCL en massive multi-core? Wilt u zich voorbereiden op de competitieve markt doordat software ineens enkele enkele factoren sneller kan zijn indien juist geprogrammeerd?

Afgezien dat we er eigenlijk niet meer omheen kunnen, leveren multi-core processoren met honderden cores enkele voordelen op. Als software geschreven is voor vele lichte processoren in plaats van een paar grote, dan is opschalen eenvoudiger. Dit is ook een verklaring waarom grafische kaarten een rekenkundig probleem enkele factoren sneller doorrekenen dan een gewone processor. Nog een voordeel is dat flexibel opschalen voor eenvoudigere en betere energie-besparing zorgt. Het plaatje met de buizen is bewust gekozen: we begonnen met een enkele core tot eind jaren ’90, kregen begin 21ste eeuw meerdere cores en nu krijgen we nog meer cores – denk aan 500 of meer cores.

In maximaal een uur tijd wordt een overzicht gegeven van de nieuwe mogelijkheden aan de hand van praktijkvoorbeelden die bij uw sector passen. Loopt u tegen de limieten van dataverwerking aan? En wilt u weten of de nieuwe type processoren uw probleem kunnen oplossen? Dan is dit de kans om informatie in te winnen. Anderen die dezelfde informatie eerder hebben ontvangen, gaven aan dat ze vooraf niet het idee hadden dat er zoveel nieuwe mogelijkheden op processor-gebied zijn bijgekomen, en dat ze nu veel IT-nieuws rondom cloud-computing en big-data beter konden plaatsen.

Interesse? Wij komen graag bij u langs. Stuur een mail naar kennislunch@StreamHPC.nl en wij nemen contact met u op, of u belt met 06-45400456 om direct een afspraak te maken.

StreamHPC is gespecialiseerd in het maximaliseren van de reken-snelheid in dataverwerking. We bieden trainingen in OpenCL en leveren versnelde software op maat. Deze kennis-lunch zien wij als een prettige manier om met u kennis te maken – u bent niet verplicht tot afname van diensten bij ons of onze partners.Want to know more? Get in contact!

We are the acknowledged experts in OpenCL, CUDA and performance optimization for CPUs and GPUs. We proudly boast a portfolio of satisfied customers worldwide, and can also help you build high performance software. E-mail us today